Îngrijitoare moldoveancă din Italia și partenerul ei, acuzați de furt și abandonarea bătrânei asistate

O îngrijitoare originară din R. Moldova, în vârstă de 50 de ani, și partenerul ei, un recidivist de 45 de ani, au fost denunțați de carabinierii din Matelica, o localitate din Italia situată în provincia Macerata din Marche, acuzați fiind de neglijarea bătrânei asistate și furtul din casa acesteia.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 14 iunie 2024, 09:07   41
Italia

Cazul a ieșit la iveală după ce rudele victimei au găsit cheia introdusă în exteriorul ușii apartamentului și au alertat autoritățile, temându-se de ce era mai rău pentru persoana lor dragă.

La intrare în locuință, carabinierii au descoperit o stare totală de degradare și condiții precare de trai pentru pensionara asistată, informează Corriere Adriatico.

Mai mult, au constatat și dispariția unor sume de bani și a unui telefon mobil pe care victima îl folosea pentru a comunica cu familia, ceea ce a lăsat-o fără posibilitatea de a cere ajutor extern.

Ancheta deschisă de carabinieri a dus la identificarea responsabilului pentru furt, acesta fiind partenerul îngrijitoarei moldovence.

Bărbatul, profitând de prezența iubitei sale în casă, a sustras banii și telefonul mobil, apoi a dispărut.

Ambii suspecți au fost denunțați la Parchetul din Macerata, urmând să răspundă penal pentru faptele lor.

(FOTO) „Frankenstein” de lux la PTF Oancea. Mercedes GLE din Germania, cu portieră și haion de la un alt Mercedes furat acum 3 ani din Anglia, adus de un microbuz în R.Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor, un autoturism de lux, pe care erau montate componente de la un autoturism similar, declarat furat de către autoritățile din Marea Britanie, din anul 2021.

(FOTO) Noi detalii despre tragicul accident, cu implicarea unui BMW, la Cahul. Pasagerul decedat - un adolecent de 17 ani

Noaptea trecută, pe centura de ocolire a orașului Cahul, s-a produs un accident rutier, în urma căruia un minor a decedat. Preliminar, polițiștii au stabilit că un tânăr de 22 de ani în stare de ebrietate avansată la volanul unui BMW, având doi pasageri printre care și un minor de 17 ani, nu s-a isprăvit cu conducerea mașinii și a derapat de pe traseu și s-a răsturant, anunță IGP: