Gelozia bat-o vina. Condamnat la închisoare, după ce a incendiat apartamentul în care se aflau concubina și fiica sa și a blocat ușa, la Bălți

Un bărbat din Bălți a fost condamnat la 25 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, pentru omor. Tragedia s-a întâmplat pe 20 ianuarie 2024.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 11 iulie 2024, 14:05   275
foto

Inculpatul de 40 ani a bătut un cui și a blocat ușa camerei unde se afla fiica sa de 9 ani, apoi a blocat și ușa de la intrare în apartamentul său din Bălți, astfel, blocând accesul acestora.

„Preventiv, în perioada 03 ianuarie 2024 – 20 ianuarie 2024, în timp ce concubina sa se afla la muncă în străinătate, bărbatul a pregătit sticle cu substanțe inflamabile. La 20 ianuarie, după revenirea concubinei, a stropit podeaua holului cu benzină și a incendiat locuința. În timp ce femeia încerca să se elibereze, inculpatul i-a aplicat lovituri cu picioarele peste mâini. Femeia a decedat din cauza intoxicației”, comunică Procuratura Generală (PG).

Din fericire, fiica minoră a acestuia a reușit să scape prin fereastra camerei în care a fost blocată și să contacteze bunica pentru ajutor.

Cei patru vameși de la Leușeni reținuți de CNA, trimiși acasă din izolator

Centrul Național Anticorupție raportează noi descinderi în dosare de corupție, soldate cu reținerea a patru angajați vamali și cercetarea a doi bărbați, suspectați de pretindere și acceptare de remunerații ilicite într-un caz de trafic de influență. Astfel, în urma investigațiilor întreprinse de CNA, patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți, iar ulterior plasați în arest la domiciliu de către instanța de judecată – decizie care urmează a fi contestată de procurori.