ANSP și Ministerul Sănătății, suspectate de concurență neloială

Plenul Consiliului Concurenței a dispus inițierea unei investigații cu privire la eventualele acțiuni anticoncurențiale ale Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) și ale Ministerului Sănătății. Astfel, reprezentanții Consiliului Concurenței urmează să verifice dacă prestarea serviciilor medicale de către ANSP pe piețe concurențiale nu distorsionează mediul concurențial normal.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 2 iulie 2024, 13:33   27
MS

Conform informațiilor disponibile Consiliului Concurenței, ANSP prestează și alte servicii medicale pe piețe concurențiale, care ar depăși lista serviciilor prevăzute de Guvern. Astfel, Agenția a participat în cadrul mai multor proceduri de achiziții publice privind servicii de analize și investigații medicale, anunțate de instituții medico-sanitare publice din țară, în calitate de concurent direct al întreprinderilor, activitatea cărora se autorizează de către ANSP”, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței.

În acest sens, în cadrul investigației Consiliul Concurenței va verifica dacă prestarea unor astfel de servicii de către ANSP pe piețe concurențiale nu distorsionează concurența.

Noi reguli de călătorie pentru pasagerii FLYONE, la cursele Erevan – Chisinau!

În contextul evenimentelor recente, care au afectat siguranța și securitatea zborurilor, dar și confortul pasagerilor cursei Erevan – Chișinău, FLYONE instituie noi reguli de călătorie, valabile pentru toate zborurile către Chișinău prin Erevan. Aceste măsuri vor susține eforturile instituțiilor statului în lupta împotriva migrației ilegale, terorismului și altor activități ilicite ce amenință ordinea constituțională.