Din calea puhoaielor au fost evacuate 30 de persoane inclusiv trei copii

Salvatorii au efectuat peste 300 de misiuni de ajutorarea a oamenilor, deblocare a drumurilor și defrișare a arborilor care prezintă pericol pentru siguranța cetățenilor. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), din calea puhoaielor au fost evacuate 30 de persoane inclusiv trei copii.

publicat de Vadim Ungureanu
duminică, 15 septembrie 2024, 10:04   189
IGP

Pompierii IGSU au intervenit în 110 cazuri de pompare a apei din subsoluri și gospodării, dar și în 67 de situații unde a fost nevoie de a defrișa arborii doborâți de vânt. În urma intemperiilor au fost afectate 31 de drumuri publice naționale, iar 21 de trasee au fost inundate.


Pentru a preveni riscul inundațiilor în localitățile Sărata Nouă și Seliște din raionul Leova, la barajele lacurilor se întreprind acțiuni de pompare de capacitate înaltă. În localitatea Porumbești, raionul Leova autoritățile în comun cu subdiviziunile MAI au construit două diguri de protecție cu o lungime de peste 20 de metri fiecare, iar în localitatea Dudnic a fost fortificat un dig în zona predispusă la inundații.

Pentru lichidarea consecințelor inundațiilor și ajutorarea populației au fost mobilizați 2459 angajați MAI cu 432 unități de tehnică.

Autoritățile atenționează oamenii despre riscul precipitatiilor abundente și cantitățile mari de apă, astfel îndemnând oamenii să nu pornească la drum și să urmărească avertizările meteo. În situații de risc persoanele pot apela Serviciul 112.


 

(VIDEO) Moldovenii – cu sufletul la gură pentru fetița care a scăpat din mâinile mamei care l-a ucis pe fratele mai mic

Mama care și-a ucis fiul de 5 ani ar fi încercat să-și omoare și fiica mai mare, de 11 ani. Dezvăluirile au fost făcute de o rudă a familiei pe rețelele sociale. Este vorba de Andreea cunoscută pe TikTok, unde este urmărită de o comunitate de peste 50 de mii de utilizatori ai platformei și care se prezintă în calitate de consultant pe Internet, telecomunicații, energie și finanțe.

(VIDEO) Să nu le fie simplu forțelor noi să întoarcă procesul. Stamate, despre necesitatea desfășurării referendumului UE

Referendumul constituțional privind aderarea Republicii Moldova la UE este necesar pentru situația în care vor veni alte forțe la guvernare care, dacă nu vor fi proeuropene, să nu poată așa de simplu să întoarcă procesul. Aceasta este opinia și explicația deputatei PAS Olesea Stamate, membra Comisiei juridice, numiri şi imunităţi în Parlament, exprimată la emisiunea „Puterea A Patra” de la N4, ediția de miercuri seara, 18 septembrie curent.