Cel puţin 21 de morţi, după ce un autobuz a căzut într-o râpă în Peru

Un autobuz a căzut, marţi, într-o râpă în sudul Peru, omorând cel puţin 21 de persoane şi rănind alte 20, a anunţat Poliţia din ţara andină afectată de grave accidente rutiere mortale, transmite AFP.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 17 iulie 2024, 06:32   25
Peru

Autobuzul cu peste 40 de ocupanţi se îndrepta de la Lima spre regiunea andină Ayacucho când a derapat de pe o stâncă înaltă de aproximativ 200 de metri la primele ore ale dimineţii, a declarat directorul diviziei de siguranţă rutieră Jhonny Valderrama la radioul RPP.

Douăzeci de persoane rănite au fost transportate la spitale, în timp ce echipele de salvare lucrau la recuperarea cadavrelor din epavă.

Accidentele sunt frecvente pe drumurile adesea întortocheate şi muntoase din Peru, din cauza vitezei excesive, a proastei întreţineri a drumurilor, a lipsei de semne de circulaţie şi a aplicării laxe a regulilor de conducere.

Anul trecut, ţara a înregistrat mai mult de 3.300 de decese în urma a peste 87.000 de accidente rutiere.

Şaptesprezece persoane au murit într-un accident de autobuz similar pe acelaşi drum în luna mai.

”Aş dori să îmi exprim sincerele condoleanţe familiilor care şi-au pierdut persoanele dragi”, a declarat reporterilor ministrul Transporturilor, Raul Perez.

Cauza ultimului accident nu a fost stabilită.

Conform datelor oficiale, 70% din accidentele din Peru se datorează factorilor umani, cum ar fi incompetenţa sau oboseala şoferilor.

sursa: news.ro