Mihai Popșoi va întreprinde o vizită de lucru în Lituania,

Șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi va întreprinde, pe data de 28 mai, o vizită de lucru în Lituania, la invitația omologului lituanian Gabrielius Landsbergis.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 27 mai 2024, 15:41   6
MAEIE

În cadrul întrevederii celor doi miniștri, vor fi abordate subiecte care vizează relațiile bilaterale, agenda europeană a Republicii Moldova, securitatea regională și modalitățile de aprofundare a cooperării moldo-lituaniene.

Miniștrii de externe vor semna Acordurile interguvernamentale privind schimbul şi protecția reciprocă a informațiilor clasificate și cooperarea tehnică și financiară, menite să consolideze cadrul juridic al parteneriatului moldo-lituanian.

Agenda include, întrevederi cu președintele Seimas-ului, președinții Comitetelor parlamentare pentru politică externă și economie, cancelarul Guvernului, viceministrul apărării naționale și consilierul-șef pentru politica externă al Președintelui Republicii Lituania. 

De asemenea, ministrul Popșoi va oferi la Vilnius un interviu pentru Grupul media Delfi.

Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la propunerea de transmitere a unor terenuri în proprietatea statului

În vederea realizării prevederilor Strategiei naționale de gestionare a deșeurilor, cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de hotărâre cu privire la propunerea de transmitere din proprietatea orașelor Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni, a unor terenuri în proprietatea statului. În orașul Dondușeni urmează să fie construit un depozit de deșeuri și o stație de transfer.