Mihai Popșoi va întreprinde o vizită de lucru în Lituania,

Șeful diplomației Republicii Moldova Mihai Popșoi va întreprinde, pe data de 28 mai, o vizită de lucru în Lituania, la invitația omologului lituanian Gabrielius Landsbergis.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 27 mai 2024, 15:41   9
MAEIE

În cadrul întrevederii celor doi miniștri, vor fi abordate subiecte care vizează relațiile bilaterale, agenda europeană a Republicii Moldova, securitatea regională și modalitățile de aprofundare a cooperării moldo-lituaniene.

Miniștrii de externe vor semna Acordurile interguvernamentale privind schimbul şi protecția reciprocă a informațiilor clasificate și cooperarea tehnică și financiară, menite să consolideze cadrul juridic al parteneriatului moldo-lituanian.

Agenda include, întrevederi cu președintele Seimas-ului, președinții Comitetelor parlamentare pentru politică externă și economie, cancelarul Guvernului, viceministrul apărării naționale și consilierul-șef pentru politica externă al Președintelui Republicii Lituania. 

De asemenea, ministrul Popșoi va oferi la Vilnius un interviu pentru Grupul media Delfi.

(VIDEO) Natalia Morari:„Continuați tot așa, domnule Spînu, și mai procurați apartamente în afara țării. Cu toate că nu vă vor ajuta”

După ce Ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu, a declarat că nu a vrut să cumpere un imobil în R. Moldova, deoarece asta ar fi fost „conflict de interese”, pentru că el este responsabil de domeniul construcțiilor, jurnalista Natalia Morari, candidată la alegerile prezidențiale se întreabă retoric dacă locuința ministrului Energiei, Victor Parlicov, este conectată la gaze naturale și curent livrate de companii locale.

(VIDEO) Andrei Năstase, îndemn către ambasadori: „Moldova are nevoie de sprijinul dumneavoastră. Nu permiteți unei guvernări corupte să distrugă ultimul nostru ideal”

Politicianul Andrei Năstase îndeamnă ambasadorii acreditați la Chișinău să analizeze datele ultimului sondaj, făcut public, care demonstrează că actuala guvernare a eșuat în soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii. „Moldova are nevoie de sprijinul dvs. mai mult ca oricând, vă rog să nu permiteți unei guvernări corupte și abuzive să distrugă și ultimul nostru ideal – de a ne integra în UE”, a declarat Andrei Năstase.