Președintele Maia Sandu: „Carabinierii noștri contribuie la asigurarea ordinii publice la Paris în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice”

„Carabinierii noștri, alături de alte echipe internaționale din 44 de state, contribuie la asigurarea ordinii publice la Paris în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice”, anunță președintele Maia Sandu.

publicat de Vadim Ungureanu
sâmbătă, 27 iulie 2024, 12:23   623
Maia

„Azi dimineață, în drum spre Nisa, unde voi avea discuții cu comunitatea moldovenilor, i-am salutat și i-am felicitat pentru contribuția lor importantă la această sărbătoare mondială a sportului”, ar mai fi declarat Maia Sandu.

Amintim că angajații Ministerului Afacerilor Interne sunt, pentru prima dată în istorie, prezenți în rândul forțelor de securitate și ordine publică la Jocurile Olimpice din Paris.

Cei 13 polițiști și carabinieri detașați au acumulat o vastă experiență în gestionarea numeroaselor acțiuni de asigurare a ordinii publice și securității în cadrul diferitelor celule de criză.

 Ei au contribuit la desfășurarea în siguranță a numeroase  evenimente publice și, alături de colegii lor, au asigurat securitatea Summitului Comunității Politice Europene.