VIDEO // Schema de escrocherie cu „ruda implicată în accident”, dată peste cap de Poliția Capitalei. Șapte străini reținuți

Suspecții, șapte la număr, sunt cercetați penal pentru 15 cazuri de escrocherie și anume prin crearea unor istorii false precum că ruda persoanei apelate ar fi produs un accident rutier, în urma căruia a avut de suferit o persoană.

publicat de Anatol Chirilov
vineri, 14 aprilie 2023, 12:29   1411
Polițiștii și procurorii au destructurat un grup infracțional specializat în escrocherie și înșelăciune a cetățenilor.

Suspecții cu vârstele cuprinse între 25 și 45 ani de ani, de naționalitate străină, aveau  fiecare rolul său în schema infracțională. Aceștia se dădeau drept angajați ai organelor de drept și contactau victimele, sub pretextul că apropiații lor ar fi  produs un accident rutier în urma căruia a avut de suferit o persoană și solicitau mijloace bănești pentru a nu fi trași la răspundere.

Sumele estorcate de la victime variau între 5 000 și 20 000 de euro.

În urma perchezițiilor efectuate la domiciliile și în automobilele suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mai multe telefoane mobile, carduri bancare, bani și alte acte ce le demonstrează complicitatea la comiterea infracțiunii.

Bănuții au fost plasați în arest pentru 30 de zile. Conform legislației penale în vigoare aceștia  riscă închisoare de la 4 la 8 ani.

Măsurile speciale de investigație au fost desfășurate de către polițiștii Inspectoratului de Poliție Buiucani, ofițerii de investigație ai INI,  de comun cu Procuratura mun. Chișinău Oficiul Buiucani și suportul mascaților de la BPDS “Fulger” a IGP.

Polițiștii și procurorii continuă măsurile de investigație și urmărire penală pentru stabilirea complicității și altor persoane  în comiterea infracțiunii.

Amintim că, PulsMedia.MD a scris ieri, despre trei persoane care au devenit victime ale infractorilor care au pus pe roate noua schemă de escrocherie, apărută anul curent în R.Moldova, cu „ruda implicată în accident”. Cel puțin 28 de cazuri au fost înregistrate în R.Moldova de la începutul anului curent, iar prejudiciile se ridică la ordinul sutelor de mii de lei, însă până în prezent nu a fost identificat niciun suspect.