Președintele Parlamentului, Igor Grosu, confirmă că se cere ridicarea imunității deputatei Irina Lozovan

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a confirmat în cadrul ședinței informația pe surse anunțată anterior de către PulsMedia.MD cu privire la solicitarea procurorilor de a ridica imunitatea deputatei Irina Lozovan.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 21 septembrie 2023, 10:22   577
image
„În adresa Parlamentului a parvenit cerere de la procuratura generală cu solicitarea de a retrage imunitatea lui Lozovan”, a declarat Grosu în cadrul ședinței Legislativului.

Totodată, Grosu a mai menționat că cel de-al doilea deputat din lista procurorilor este Alexandr Nesterovschi, din fracțiunea PSRM.

Amintim că anterior PulsMedia.MD a scris cu referire la surse că Ion Muntean, procurorul general interimar, dar și Veronica Dragalin, ar urma să vină la Parlament ca să ceară ridicarea imunității a doi deputați, unul dintre care este Irina Lozovan.

(SURSE) Muntean și Dragalin la Parlament. Cine sunt deputații care riscă să rămână fără imunitate

Bărbat condamnat la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor și huliganism agravat

A fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț. Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 55 de ani, a fost recunoscut vinovat de tentativă de omor și huliganism agravat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.