(SURSE) Muntean și Dragalin la Parlament. Cine sunt deputații care riscă să rămână fără imunitate

Procurorul general interimar Ion Munteanu va cere joi, 21 septembrie, Parlamentului ridicarea imunității a doi deputați, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 21 septembrie 2023, 10:09   1097
Muntean

Procurorul general interimar Ion Munteanu, dar și Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, ar urma să vină la ședința Legislativului pentru a solicita ridicarea imunității parlamentare pentru doi deputați.

Sursele noastre susțin că unul dintre cei doi deputați din lista procurorilor ar fi  Irina Lozovan, membră a Partidului „Renaștere”, al cărui soț a fost rețținut de CNA la începutul lunii august curent, după ce ar fi încercat să-l mituiască cu 30 000 dolari pe primarul de Ocnița.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, confirmă că se cere ridicarea imunității deputatei Irina Lozovan

Cei patru vameși de la Leușeni reținuți de CNA, trimiși acasă din izolator

Centrul Național Anticorupție raportează noi descinderi în dosare de corupție, soldate cu reținerea a patru angajați vamali și cercetarea a doi bărbați, suspectați de pretindere și acceptare de remunerații ilicite într-un caz de trafic de influență. Astfel, în urma investigațiilor întreprinse de CNA, patru angajați ai Serviciului Vamal au fost reținuți, iar ulterior plasați în arest la domiciliu de către instanța de judecată – decizie care urmează a fi contestată de procurori.