(SURSE) Muntean și Dragalin la Parlament. Cine sunt deputații care riscă să rămână fără imunitate

Procurorul general interimar Ion Munteanu va cere joi, 21 septembrie, Parlamentului ridicarea imunității a doi deputați, susțin sursele PulsMedia.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 21 septembrie 2023, 10:09   1089
image

Procurorul general interimar Ion Munteanu, dar și Veronica Dragalin, șefa Procuraturii Anticorupție, ar urma să vină la ședința Legislativului pentru a solicita ridicarea imunității parlamentare pentru doi deputați.

Sursele noastre susțin că unul dintre cei doi deputați din lista procurorilor ar fi  Irina Lozovan, membră a Partidului „Renaștere”, al cărui soț a fost rețținut de CNA la începutul lunii august curent, după ce ar fi încercat să-l mituiască cu 30 000 dolari pe primarul de Ocnița.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, confirmă că se cere ridicarea imunității deputatei Irina Lozovan

Bărbat condamnat la 14 ani de închisoare pentru tentativă de omor și huliganism agravat

A fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț. Astfel, potrivit sentinței, un bărbat de 55 de ani, a fost recunoscut vinovat de tentativă de omor și huliganism agravat, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 14 ani cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.