(VIDEO) Șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, declarații în cazul omorului de la Rîșcani: „Nu ar avea legătură cu dosarul Interpol”

Bărbatul care a fost omorat miercuri, 10 iulie, în sectorul Rîșcani din Chișinău, a intrat pe teritoriul Republicii Moldova prin regiunea transnistreană. Anunțul a fost făcut de șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 11 iulie 2024, 12:39   1413
Viorel Cernăuțeanu
„Această persoană a fost refugiată în Ucraina o perioadă, când a fugit din Turcia din instituția de detenție. La începerea războiului, prin regiunea transnistreană a venit în Republica Moldova. A doua zi de la intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, persoana a fost reținută. Precizez, încă nu era în căutare INTERPOL”, a declarat șeful IGP, citat de Realitatea.MD.


@pulsmedia.md

Șeful Poliției Naționale confirmă: Persoana asasinată în sectorul Rîșcani a ajuns în Moldova prin Transnistria după ce a început războiul din Ucraina. La acel moment, alertă despre căutarea internațională nu exista, susține Viorel Cernăuțeanu. (https://realitatea.md/video-seful-politiei-nationale-criminalul-turc-ucis-in-chisinau-a-ajuns-in-moldova-prin-transnistria/) ♬ оригинальный звук pulsmedia.md


Viorel Cernăuțeanu susține că omorul din sectorul Rîșcani nu ar avea legătură cu dosarul Interpol


Potrivit surselor Pulsmedia, unul dintre cei doi reținuți ar fi un cetățean englez, care anterior ar fi fost în aceeași celulă din Penitenciarul Nr.13 cu victima, după ce acesta a fost reținut pe teritoriul Moldovei de către ofițerii Inspectoratului Național de Investigații (INI).

De asemenea, în perioada când se afla în detenție, cetățeanul turc era escortat la ședințele de judecată de către mascații de la „Fulger”, deoarece se temea că va fi lichidat.

Alertă falsă cu bombă într-un centru comercial din Chișinău

Alertă falsă cu bombă într-un centru comercial din capitală. Potrivit ofițerului de presă al Direcției de Poliție din municipiul Chișinău, Natalia Stati, oamenii legii au fost sesizați în această seară în jurul orei 17:20. precum că un obiect explozibil este amplasat în incinta clădirii. Mesajul despre alertă a fost trimis pe adresa electronică.