NEWS ALERT

(VIDEO) Atac terorist la o importantă fabrică de avioane și drone din Ankara, în Turcia

Ministrul de Interne al Turciei, Ali Yerlikaya, a declarat, miercuri, că un atac terorist comis la sediul companiei turcești aerospațiale și de apărare TUSAS a provocat mai mulți morți și răniți, informează AP și Hurriyet.

publicat de Veronica Ciortan
miercuri, 23 octombrie 2024, 18:48   212
(VIDEO) Atac terorist la o importantă fabrică de avioane și drone din Ankara, în Turcia

UPDATE ora 17.45. Ministrul turc al Afacerilor Interne, Ali Yerlikaya, a venit la sediul companiei TUSAS, unde a avut loc atacul terorist. „Doi terorişti au fost neutralizaţi în atacul asupra facilităţilor Turkish Aerospace Industries Inc. (TAI) Ankara Kahramankazan. 

Din păcate, am avut 3 morți şi 14 răniţi în atac. Dumnezeu să aibă milă de martirii noştri”, a precizat Ali Yerlikaya.

Fumul se ridică în timp ce forțele de securitate, pompierii și paramedicii sunt prezenți la instalația companiei turcești aerospațiale TUSAS după ce au fost raportate explozii și împușcături în urma unui atac terorist.

UPDATE ora 17.25. Se pare că au fost trei teroriști, dintre care unul sinucigaș. Doi teroriști sunt încă în sediul companiei TUSAS. „Incidentul este încă în desfășurare, doi teroriști sunt înăuntru. Acționăm cu prudență și cu grijă. Există posibilitatea de a fi ostatici, doi teroriști sunt înăuntru”, a transmis corespondentul CNN din Turcia.

Un terorist a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce intra în sediul companiei TUSAS

Mai mulți morți și răniți 

„A fost comis un atac terorist împotriva instalațiilor Turkish Aerospace Industries Inc. din Kahramankazan, Ankara. Din păcate, avem morți și persoane rănite. Dumnezeu să aibă milă de martirii noștri”, a transmis Ali Yerlikaya.

(VIDEO) Atac terorist la o importantă fabrică de avioane și drone din Ankara, în Turcia

Ali Yerlikaya nu a oferit mai multe detalii despre atacul asupra Turkish Aerospace Industries Inc., aflat la periferia capitalei, Ankara. 

Pista unui atentator sinucigaș 

Televiziunea HaberTurk a transmis că explozia ar fi putut fi cauzată de un atentator sinucigaș. Rapoartele din presă spun că în complex s-a auzit o explozie urmată de focuri de armă.

(VIDEO) Atac terorist la o importantă fabrică de avioane și drone din Ankara, în Turcia

Imaginile de televiziune au arătat o poartă avariată și o ciocnire în apropiere, într-o parcare. La fața locului au fost trimise forțe de securitate, ambulanțe și pompieri, a informat televiziunea NTV.

TUSAS produce KAAN, primul avion de luptă național al țării 

Angajații companiei au fost duși într-o zonă sigură, a anunțat HaberTurk. TUSAS este una dintre cele mai importante companii de apărare și aviație din Turcia. Aceasta produce KAAN, primul avion de luptă național al țării, printre alte proiecte.

Sursa: libertatea.ro