Tudor Ulianovschi va candida la funcția de Președinte al R.Moldova

Fostul ministru de Externe al Republicii Moldova, Tudor Ulianovschi, va candida pentru funcția de președinte la alegerile prezidențiale din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii ,,Puterea a Patra” cu Gheorghe Gonța. Diplomatul și omul de afaceri se declară convins că, Republica Moldova poate avea succes cu o altfel de abordare în domeniile cheie a țării, în special în consolidarea societății și asigurarea creșterii economice.

publicat de Anatol Chirilov
luni, 22 aprilie 2024, 20:26   293
Tudor Ulianovschi

,,După multe discuții pe care le-am avut în Republica Moldova, ce ține R.Moldova,  simt nevoia de o altfel de guvernare, de o schimbare a actualei guvernări, de o adevărată alternativă pro-europeană, care nu se concentrează pe dezbinare dar care se concentrează pe mobilizarea societății, am luat decizia de a candidata la funcția de președinte al R.Moldova”, a anunțat Tudor Ulianovschi.

PulsMedia.md menționează că Tudor Ulianovschi este un diplomat moldovean, fost ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova. 

În funcția de Ministru de Externe, Tudor Ulianovschi, a reușit în anul 2018, în exclusivitate, să convingă membrii adunării Generale a ONU să adopte, cu 64 de voturi „pentru” și 15 „împotrivă” rezoluția Republicii Moldova privind retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană.

În 2020 a fost unul din cei 8 candidați la funcția de Director General al Organizației Mondiale a Comerțului.

Totodată, Tudor Ulianovschi este membrul Consiliului de Directori a Asociației Americane de Energie Regenerabile, membru al Consiliului de Administrare a Asociației Canadiene de Energie Regenerabile, membru al Asociației Americane de Business cu Statele din Europa Centrală și de Est.

În același timp, este Prim-Vicepreședinte al companiei canadiene Grasshopper Energy și Vicepreședinte al Fondului de dezvoltare "2050" in domeniul infrastructurii sustenabile.

Tudor Ulianovschi, de Ziua Drapelului R.Moldova: ,,Indiferent de etnie, limba vorbită sau religie, să prețuim cu sfințenie simbolul țării noastre, cele trei culori și Stema de Stat”

De Ziua Drapelului Republicii Moldova, ex-ministrul de Externe, Tudor Ulianovschi, a publicat o poză cu fiica sa, de la un turneu de tenis din Canada, în care a transmis sincere felicitări tuturor cetățenilor acestei țări, cu precădere campionilor, sportivilor, artiștilor, antrenorilor, dansatorilor, actorilor, jurnaliștilor, cercetătorilor și studenților care au purtat Drapelul Republicii Moldova peste hotarele țării.

Șefa statului a participat la ceremonia de onorare a Tricolorului

De Ziua Drapelului de Stat, Președinta Maia Sandu a participat, alături de Președintele Parlamentului și Prim-ministru, la ceremonia de onorare a Tricolorului din fața Guvernului. Evenimentul a fost înfrumusețat de cei peste 250 de copii din diferite coruri din țară, cărora, șefa statului le-a mulțumit pentru bucuria de a-i asculta.