Noul ambasador rus Ozerov a ajuns la Chișinău. Începe misiunea cu flori la monumente și slujbă la biserică

Noul ambasador rus în Republica Moldova, Oleg Ozerov, a ajuns la Chișinău. Oficialul și-a început activitatea cu depuneri de flori la monumentul domnitorului „Ștefan cel Mare și Sfânt”, la bustul poetului Alexandr Pușkin și la monumentul dedicat soldaților sovietici, de la complexul memoria „Eternitate”.

publicat de Veronica Ciortan
luni, 7 octombrie 2024, 20:37   190
ambasador
„Ambasadorul a adus un omagiu soldaților Armatei Roșii decedați în luptele pentru eliberarea pământului moldovenesc de sub invadatorii naziști. El a subliniat importanța eforturilor consolidate de protejare și conservare a patrimoniului istoric”, transmite ambasada rusă de la Chișinău.

De asemenea, Ozerov a vizitat și Biserica Sf. Gheorghe din Chișinău, unde a participat la liturghie. El a discutat cu clericii, precum și cu reprezentanții organizațiilor de etnici din Republica Moldova, scrie Realitatea.MD.

Noul ambasador rus în Chișinău

Ambasadorul rus

Ambasadorul rus

Amintim că, fostul ambasador rus la Chișinău, Oleg Vasnețov, a fost revocat din funcție la începutul lunii septembrie. Tot atunci, Vladimir Putin l-a numit pe Oleg Ozerov șef al misiunii diplomatice a Kremlinului la Chișinău.

Zilele Ucrainei în Republica Moldova, organizate la Chișinău

Chișinăul a găzduit sâmbătă, 5 octombrie, tradiționalul Festival „Zilele Ucrainei în Moldova”, care a reunit sute de participanți - ucraineni refugiați și stabiliți în țara noastră, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, oficiali din Republica Moldova, Ucraina și România.