Peste 14 mii de persoane au solicitat ambulanța săptămâna trecută

Săptămâna trecută, echipele de asistență medicală urgentă au acordat primul ajutor medical la 14 208 pacienți, inclusiv 1888 copii.

publicat de Veronica Ciortan
luni, 7 octombrie 2024, 19:29   33
AMBULANȚA

Potrivit Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească /CNAMUP/, intervenția ambulanței a fost solicitată pentru pacienți din următoarele motive: 3658 urgențe cardiovasculare, dintre care 42 cu sindrom coronarian acut; urmate de 1936 patologii neurologice, dintre care 202 cu accidente vasculare cerebrale, 1550 boli respiratorii și 1305 urgențe traumatologice, transmite MOLDPRES.MD.

Ambulanța a fost solicitată la 67 de accidente rutiere produse pe traseele țării, în urma cărora au avut de suferit 83 persoane, dintre care 68 de maturi și 15 copii.

De asemenea, au fost înregistrate 129 urgențe toxice, printre care 85 intoxicații cu ciuperci, 21 cu medicamente, șase cu alcool, cinci cu droguri și o intoxicație cu dioxid și monoxid de carbon.

La urgență au parvenit și 70 de solicitări pe motivul urgențelor generate de agenții chimici și de mediu. De ajutorul medicilor au avut nevoie și 23 de persoane cu combustii, 45 de persoane cu mușcături sau înțepături de insecte și o persoană cu hipotermie.

Zilele Ucrainei în Republica Moldova, organizate la Chișinău

Chișinăul a găzduit sâmbătă, 5 octombrie, tradiționalul Festival „Zilele Ucrainei în Moldova”, care a reunit sute de participanți - ucraineni refugiați și stabiliți în țara noastră, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, oficiali din Republica Moldova, Ucraina și România.