Cazul copilului căzut în tunelul liftului, la Ungheni. A fost externat din spital

La aproape o lună de la incidentul produs la Ungheni, copilul de doi ani, care a căzut în gol în tunelul liftului de la etajul șase, a fost externat. Institutul Mamei și Copilului precizează că băiatul este în stare satisfăcătoare și a putut merge acasă, transmite IPN.

publicat de Vadim Ungureanu
luni, 7 octombrie 2024, 15:32   148
IGSU

Copilul a fost internat pe 11 septembrie în stare extrem de gravă, cu multiple fracturi și leziuni ale organelor interne. Situația sa era critică și prezenta un pericol major pentru viață. În zilele care au urmat, copilul s-a aflat în comă medicamentoasă, fiind la respirație dirijată, în Secția de reanimare chirurgicală.

UPDATE(FOTO) // Un copil a căzut în gol de la etajul 6 în puțul liftului, la Ungheni
„Datorită tratamentului avansat și eforturilor neobosite ale echipei medicale, starea micuțului pacient a început să se îmbunătățească. La 25 septembrie, semnele de recuperare au permis să fie transferat în Secția de neurochirurgie pentru a începe un proces intensiv de reabilitare. Pe 4 octombrie, copilul a fost externat în stare satisfăcătoare la domiciliu”, se arată într-un comunicat de presă al Institutului Mamei și Copilului.

Cazul s-a produs într-un bloc locativ din Ungheni. Mama a pus căruciorul între uși pentru a reține liftul și s-a întors pentru a lua o pungă, moment în care a auzit un zgomot. Băiatul a căzut în tunelul ascensorului în timp ce cabina a urcat la unul dintre etajele superioare.

Circa 90 de cazuri de intoxicații cu ciuperci, înregistrate în R.Moldova de la începutul anului

De la începutul anului, în Republica Moldova au fost înregistrate 89 de cazuri de intoxicații cu ciuperci, fiind afectate 137 de persoane, dintre care 17 copii. Majoritatea acestor cazuri au fost cauzate de consumul ciupercilor culese personal din grădini, livezi, păduri sau cumpărate de la comercianți neautorizate, de pe marginea șoselelor. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Chișinău, dar și raioanele Orhei, Strășeni, Ungheni, Călărași, Telenești, Sîngerei.

Primăria mun.Chișinău anunță sistări temporare de apă pentru 9 octombrie

Primăria Chișinău informează că, miercuri, consumatorii din or. Durlești, de pe următoarele străzi: Boris Glavan; Erimei Stratan, Mircești, vor rămâne fără apă la robinet. Sistările sunt planificate de la orele 09.00 până la orele 18.00 și au loc în legătură cu executarea lucrărilor planificate de către S.A. „Apă-Canal Chişinău”.

(EDITORIAL) Dumitru Țîra: Tot normal, dar sunt probleme. Despre Referendum. Da sau dar

Integrarea Europeană, EU sunt Moldova, Principii și Valori, Standarde Europene, Avansarea în procesul de aderare la UE, Aducem Europa acasă, Moldova este Europa – narative care de 20 de ani au abundat în vocabularul politicienilor și au intrat în ADN-ul cetățenilor Republicii Moldova, pentru unii ca o speranță de viață civilizată, iar pentru alții ca o necunoscută cu care sunt speriați.