Fără casă, fără masă. Noul secretar de stat al MAI a primit de la Parlament compensații de peste 100 000 de lei pentru tratament, transport, chirie și îndeplinirea atribuțiilor de serviciu

Deputata PAS, Mariana Lucrețeanu, care a fost numită astăzi de Cabinetul de Miniștri în funcția de secretar de Stat al MAI, nu are nici casă și nici masă și trăiește din salariu și compensații de la Parlament de peste 100 000 de lei, potrivit declarației de avere și interese depusă de Lucrețeanu la ANI pentru anul 2023.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 10 iulie 2024, 11:04   842
Lucrețeanu

Astfel, deja fostul ales al poporului, care s-a aflat pe lista PAS cu numărul 77, declară că în 2023 a primit salariu de deputat în Parlament 84 886.53 lei, un salariu de 5200.00 EUR de la o companie germană Comsense GmbH, dar și 336 611.18 de lei de la German Digital Solutions SRL ca venituri din care se efetuează reținerea finală a impozitelor.

Aceasta nu declară că ar avea proprietăți imobile și terenuri agricole, însă deține un automobil de marca Mitsubishi Outlander, fabricat în 2013, și în posesia căruia a intrat în anul 2022, la un preț de 15 mii de euro.

Totodată, Lucrețeanu a beneficiat de la Secretariatul Parlamentului de compensații de peste 100 000 lei. Astfel, conform documentului, pentru 2023 dânsa a primit 37 727.27 lei ca îndemnizație lunară pentru transport,19 467 de lei îndemnizație lunară pentru închirierea spațiului locativ, 7 763.64 lei compensație anuală pentru cheltuieli de tratament, dar și o sumă de 40 000 de lei compensații pentru cheltuieli legate de îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, Lucrețeanu și-a făcut studiile la Universitatea Politehnică din București și deține studii de masterat în dezvoltarea afacerilor și relații externe.

„În cadrul instruirilor din țările UE, a acumulat o bună practică în gestionarea proiectelor de mare anvergură și experiență managerială. La fel, deține experiență relevantă de colaborare în domeniul migrației și muncii cu oficiali instituționali, societate civilă și lideri din sectorul privat, în special în țările din Europa de Sud-Est, dar și Comunitatea Statelor Independente (CSI). Este un bun cunoscător al legislației și instrumentelor de gestionare a migrației din UE, fiind direct beneficiară, dar și în calitate de specialist”, susține Efros.


 

Tânăr de 22 de ani din R.Moldova, ucis de fulger în Austria

Un tânăr de 22 de ani a fost lovit mortal de fulger, în munți unde se afla cu mama și fratele său. Acesta mergea în fiecare duminică în regiunea din Tirolul de Est al Apilor cu familia sa, iar acum cei trei au fost surprinși de o furtună foarte violentă, conform b1.ro.