Cinci case și șase hectare de vegetație, cuprinse de flăcări, la Cantemir. Sunt victime

Un incendiu devastator a cuprins cinci case și șase hectare de vegetație uscată, iar un bărbat și-a pierdut viața în localitatea Șamalia, raionul Cantemir, după ce focul s-a extins rapid din cauza temperaturilor ridicate, anunță Inspectoratul general pentru Situații de Urgență (IGSU). Șapte autospeciale au fost implicate în lichidare conform nivelului sporit de intervenție. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat joi, 11 iulie, la ora 14:11.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 11 iulie 2024, 15:57   498
fPIOC

În urma incendiului, 2 case părăsite au fost distruse în totalitate, iar alte 3 au fost parțial afectate. În timpul intervenției, pompierii au descoperit cadavrul carbonizat al unui bărbat de 81 de ani într-o grădină a unei case afectate de flăcări. Cauza și circumstanțele producerii incendiului urmează a fi stabilite.

IGSU îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe regulile antiincendiare, în special pe timp de caniculă, pentru a preveni izbucnirea incendiilor de vegetație care pot provoca pagube materiale și pierderi de vieți omenești. Populația este rugată să evite utilizarea focului în apropierea lanurilor, spațiilor forestiere și locurilor de agrement.

Totodată, cetățenii sunt sfătuiți să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer pentru curățarea terenurilor agricole și gospodăriilor, să nu arunce mucuri de țigară, chibrituri sau alte obiecte aprinse pe suprafețe de iarbă uscată sau în apropierea spațiilor forestiere. Părinții sunt îndemnați să supravegheze atent copiii pentru a preveni jocurile cu focul.