Cod Galben de instabilitate atmosferică în R.Moldova. Se așteptă averse însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină și intensificări ale vântului

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță Cod Galben de instabilitate atmosferică. Avertizarea, care prevede averse însoțite de descărcări electrice, izolat cu grindină și intensificări ale vântului, este valabilă pentru întreg teritoriul Republicii Moldova.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 10 iulie 2024, 15:46   89
ploi

Avertizarea este valabilă pentru astăzi, 10 iulie, în intervalul 15:30-23:00. 

În acest context, Primăria Chișinău face apel către locuitorii și oaspeții Capitalei, să dea dovadă de prudență, pentru a-și proteja sănătatea și bunurile materiale. 

De asemenea, pentru a preveni eventuale incidente, cetățenii sunt îndemnați să evite arborii bătrâni, inclusiv parcarea automobilelor sub aceștia. 

Autoritățile municipale sunt pregătite și vor interveni în teren după caz.

În cazul înregistrării situațiilor problematice, în urma averselor, locuitorii orașului sunt îndemnați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04 sau să sune la numărul unic de urgență 112.

Tânăr de 22 de ani din R.Moldova, ucis de fulger în Austria

Un tânăr de 22 de ani a fost lovit mortal de fulger, în munți unde se afla cu mama și fratele său. Acesta mergea în fiecare duminică în regiunea din Tirolul de Est al Apilor cu familia sa, iar acum cei trei au fost surprinși de o furtună foarte violentă, conform b1.ro.