Echipa de fotbal amendată cu aproape un milion euro pentru o postare

Clubul englez de fotbal Nottingham Forest a primit, vineri, o amendă de 896.000 de euro de la Asociația de Fotbal, în urma unei investigații privind un mesaj controversat transmis de club în luna aprilie în mediul online.

publicat de Veronica Ciortan
vineri, 11 octombrie 2024, 20:42   80
Echipa de fotbal amendată cu aproape un milion euro pentru o postare

Asociația de Fotbal a finalizat ancheta privind incidentul din luna aprilie, când furioasă pe deciziile luate într-un meci crucial cu Everton, considerând că i-au fost refuzate trei penalty-uri, Nottingham Forest ar fi comentat pe reţelele de socializare în legătură prestaţia arbitrului Stuart Attwell, despre care a afirmat că a luat aceste decizii pentru că „este fan al lui Luton”, relatează Mirror.


„Nottingham Forest a fost amendată cu 896.000 de euro și avertizată pentru conduită necorespunzătoare în legătură cu comentariile postate pe social media după meciul lor din Premier League cu Everton de duminică, 21 aprilie. O comisie de reglementare independentă a considerat că acuzația a fost dovedită în urma unei audieri și a impus sancțiunile clubului”, a transmis Asociaţia de Fotbal din Marea Britanie.

La momentul producerii incidentului, Nottingham Forest era implicată într-o luptă pentru salvarea de la retrogradare cu Luton, dar în cele din urmă a terminat pe locul 17, în timp ce Luton a retrogradat.

„Meciul cu Everton a fost extrem de important pentru supraviețuirea clubului în Premier League. PGMOL nu ar fi trebuit să riște nici măcar suspiciunea sau percepția oricărei părtiniri, chiar și inconștiente. Pentru a fi clar, nu ne așteptăm să dictăm sau să impunem o schimbare la PGMOL sau Premier League, dar este de datoria noastră să avertizăm asupra unei situații și să fim proactivi, s-au apărat oficialii de la Forest.

Nottingham Forest a anunţat că va face apel la decizia FA.

„Nottingham Forest Football Club este extrem de dezamăgit de decizia Comisiei de reglementare de a impune o amendă de 750 000 de lire sterline în legătură cu comentariile postate pe rețelele de socializare după meciul nostru din Premier League cu Everton de duminică 21 aprilie.

Suntem deosebit de îngrijorați de faptul că FA, în observațiile sale, a solicitat o sancțiune „de peste 1.000.000 £”. Considerăm că această solicitare, împreună cu amenda ulterioară, este total disproporționată, iar clubul va face apel la decizie”, au transmis oficialii Nottingham Forest pe pagina clubului de fotbal.

Sursa: adevărul.ro

Avertismentul fostului ambasador al Rusiei în SUA: „O catastrofă nucleară globală ar afecta pe toată lumea"

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a oferit un interviu pentru Newsweek în care a creionat un tablou sumbru al relațiilor dintre SUA și Rusia, în măsura în care acestea au devenit tot mai tensionate pe fondul războiului din Ucraina. Acesta a avertizat asupra unei posibile escaladări nucleare catastrofale din cauza sprijinului american pentru Kiev.