Complicele lui Ciochină, stomatologul Ion Andronache, eliberat de PCCOCS

Complicele lui Nicanor Ciochină, ex-șef IP Nisporeni și fratele adjunctului de la Procuratura Nisporeni, Grigore Ciochină, cel care fiind beat la volan a lovit un copil de 14 ani cu mașina primăriei pe care l-a lăsat să se chinuie până și-a dat duhul pe marginea drumului și a dat bir cu fugiții de la fața locului, după care a încercat să șteargă urmele crimei, va fi cercetat penal în stare de libertate.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 23 februarie 2024, 14:05   2798
puls

„Cea de-a doua persoană reținută, care a depus eforturi să-i favorizeze șoferului evitarea pedepsei, potrivit legii penale, infracțiunea comisă este mai puțin gravă. Prin urmare, temeiul legal nu permite solicitarea arestului în privința acesteia și, deci, urmează să fie cercetat în libertate”, anunță PCCOCS.

PulsMedia.MD a scris ieri cu referire la surse apropiate anchetei că persoana despre care s-a anunțat că l-ar fi ajutat pe Ciochină să mușamalizeze cazul, ar fi Ion Andronache, directorul Î.M. Centrul Stomatologic Raional Nisporeni, care este rudă apropiată cu fostul deputat democrat, Vladimir Andronache, vizat în dosarul „Frauda Bancară”.

Menționăm că magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dat curs demersului procurorilor PCCOCS, prin care s-a cerut mandat de arest pentru 30 de zile de arest pe numele lui Nicanor Ciochină. Avocatul lui Ciochină a cerut să fie respins demersul procurorilor, iar clientului său să-i fie eliberat sub control judiciar.

Potrivit comunicatului IGP, Andronache ar fi cel care: „l-a ajutat cu găsirea unei mașini identice cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare oamenii legii”.

De altă parte, susrsele PuslMedia.MD susțin că cel care apare în imaginile video cu gluga pe cap este fratele lui Nicanor Ciochină, procurorul adjunct la Procuraturii Nisporenmi, Grigore Ciochină.

A doua zi, după ce fratele său, Nicanor Ciochină, care ar fi fost în stare de ebrietate la volanul automobilului de serviciu când a lovit copilul de 14 ani pe care l-a lăsat să zacă pe marginea drumului și a fugit de la fața locului, procurorul Grigore Ciochină nu ar fi fost prezent la birou. Acesta și-ar fi luat liber pentru că ar fi susținut că ar avea o „tragedie în familie”, însă a venit la Chișinău, cel mai probabil pentru a rezolva problema fratelui.

UPDATE // Nicanor Ciochină se duce la P-13. Avocatul vrea să se plângă la PG pentru că IGP a publicat probele din dosar

SURSE // (FOTO) Tragedia de la Boldurești. Stomatologul care l-a ajutat pe fratele adjunctului Procuraturii Nisporeni să ascundă crima este rudă cu Vladimir Andronache

(VIDEO) Tragedia de la Nisporeni. Șoferul care a lovit mortal copilul de 14 ani este primarul de Boldurești, ex-șef IP Nisporeni

(SURSE) Tragedia de la Boldurești. Adjunctul Procuraturii Nisporeni ar fi fost cel care l-ar fi ajutat pe ex-șeful IP Nisporeni, Nicanor Ciochină, să ascundă crima

„Nici laie, nici bălaie”! PG „îl apără” pe șef-adjunctul de la Procuratura Nisporeni, care și-ar fi ajutat fratele să scape de dosar în cazul copilului ucis la Boldurești?

OPINIE // „Lașitatea” lui Munteanu, bâlbele procurorilor, un copil care și-a trăit ultimele clipe pe o margine de drum, spulberat de un fost polițsit, frate de șef în PG, care l-ar fi ajutat să ascundă urmele crimei

Cauza penală în privința Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor” trimisă în instanța de judecată

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a Evgheniei Guțul și a unei secretare din cadrul Oficiului Central al fostului Partid Politic „Șor”, fiindu-le incriminată săvârșirea a două capete de acuzare de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării concurentului electoral din partea unui grup criminal organizat, în formă prelungită, în calitate de complice.

O judecătoare de la CSJ a depus o plângere penală la PA împotriva vicepreședintelui Comisiei Vetting

Magistrata Curții Supreme de Justiție, Mariana Ursachi, aflată în proces de evaluare la Comisia Vetting, a depus, luni, o plângere penală la Procuratura Anticorupție împotriva vicepreședintelui comisiei, Andrei Bivol, cerând să fie examinată legalitatea încheierii de către acesta, în calitatea sa de avocat, a unor contracte de asistență juridică în litigii internaționale, cu Guvernul R. Moldova, pe care magistrata le consideră defectuoase și cu elemente infracționale, scrie anticorupție.md.