Complicele lui Ciochină, stomatologul Ion Andronache, eliberat de PCCOCS

Complicele lui Nicanor Ciochină, ex-șef IP Nisporeni și fratele adjunctului de la Procuratura Nisporeni, Grigore Ciochină, cel care fiind beat la volan a lovit un copil de 14 ani cu mașina primăriei pe care l-a lăsat să se chinuie până și-a dat duhul pe marginea drumului și a dat bir cu fugiții de la fața locului, după care a încercat să șteargă urmele crimei, va fi cercetat penal în stare de libertate.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 23 februarie 2024, 14:05   2893
puls

„Cea de-a doua persoană reținută, care a depus eforturi să-i favorizeze șoferului evitarea pedepsei, potrivit legii penale, infracțiunea comisă este mai puțin gravă. Prin urmare, temeiul legal nu permite solicitarea arestului în privința acesteia și, deci, urmează să fie cercetat în libertate”, anunță PCCOCS.

PulsMedia.MD a scris ieri cu referire la surse apropiate anchetei că persoana despre care s-a anunțat că l-ar fi ajutat pe Ciochină să mușamalizeze cazul, ar fi Ion Andronache, directorul Î.M. Centrul Stomatologic Raional Nisporeni, care este rudă apropiată cu fostul deputat democrat, Vladimir Andronache, vizat în dosarul „Frauda Bancară”.

Menționăm că magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dat curs demersului procurorilor PCCOCS, prin care s-a cerut mandat de arest pentru 30 de zile de arest pe numele lui Nicanor Ciochină. Avocatul lui Ciochină a cerut să fie respins demersul procurorilor, iar clientului său să-i fie eliberat sub control judiciar.

Potrivit comunicatului IGP, Andronache ar fi cel care: „l-a ajutat cu găsirea unei mașini identice cu cea implicată în accident. Tot el a participat la montarea plăcuței cu numărul de înmatriculare pe altă mașină, pentru a duce în eroare oamenii legii”.

De altă parte, susrsele PuslMedia.MD susțin că cel care apare în imaginile video cu gluga pe cap este fratele lui Nicanor Ciochină, procurorul adjunct la Procuraturii Nisporenmi, Grigore Ciochină.

A doua zi, după ce fratele său, Nicanor Ciochină, care ar fi fost în stare de ebrietate la volanul automobilului de serviciu când a lovit copilul de 14 ani pe care l-a lăsat să zacă pe marginea drumului și a fugit de la fața locului, procurorul Grigore Ciochină nu ar fi fost prezent la birou. Acesta și-ar fi luat liber pentru că ar fi susținut că ar avea o „tragedie în familie”, însă a venit la Chișinău, cel mai probabil pentru a rezolva problema fratelui.

UPDATE // Nicanor Ciochină se duce la P-13. Avocatul vrea să se plângă la PG pentru că IGP a publicat probele din dosar

SURSE // (FOTO) Tragedia de la Boldurești. Stomatologul care l-a ajutat pe fratele adjunctului Procuraturii Nisporeni să ascundă crima este rudă cu Vladimir Andronache

(VIDEO) Tragedia de la Nisporeni. Șoferul care a lovit mortal copilul de 14 ani este primarul de Boldurești, ex-șef IP Nisporeni

(SURSE) Tragedia de la Boldurești. Adjunctul Procuraturii Nisporeni ar fi fost cel care l-ar fi ajutat pe ex-șeful IP Nisporeni, Nicanor Ciochină, să ascundă crima

„Nici laie, nici bălaie”! PG „îl apără” pe șef-adjunctul de la Procuratura Nisporeni, care și-ar fi ajutat fratele să scape de dosar în cazul copilului ucis la Boldurești?

OPINIE // „Lașitatea” lui Munteanu, bâlbele procurorilor, un copil care și-a trăit ultimele clipe pe o margine de drum, spulberat de un fost polițsit, frate de șef în PG, care l-ar fi ajutat să ascundă urmele crimei

(VIDEO) Strategia pas cu pas a Nataliei Morari de reformare a justiției: „Este ca mecanica cuantică pentru un elev de clasa întâi”

Jurnalista Natalia Morari, care recent și-a anunțat candidatura pentru funcția de Președinte a R.Moldova, în cadrul emisiunii sale de limbă rusă „Такая Мораль”, a prezentat planul său de reformare a justiției, despre care crede că este unul destul de eficient și care ar putea livra rezultate, mai ales în lupta cu corupția, chiar din primul an de aplicare a acestuia.

Doi bărbați trimiși după gratii, după ce au pus pe roate o afacere cu droguri, la Strășeni

Procuratura continuă lupta cu traficul ilicit de droguri și pericolul enorm al acestui fenomen asupra sănătății publice. Astfel, după cum anunță Procuratura raionului Strășeni, la 23 iulie 2024, Judecătoria Strășeni, sediul Central a pronunțat o sentință prin care doi bărbați, în vârstă de 58 și 31 de ani, au fost condamnați pentru trafic de droguri în proporții mari și păstrarea ilegală a munițiilor.