(VIDEO) „Rușine spaniolă” în Parlament: Deputatul PAS, Oazu Nantoi, voia să adreseze scuze moldovencelor, dar ceva nu a mers conform planului

Comuniștii și socialiștii au cerut sancționarea lui Oazu Nantoi, după ce a făcut o declarație de la tribuna Parlamentului, afirmând că moldovencele ar putea deveni prostituate și deservi în bordel soldații ruși eliberatori. Drept urmare, deputatul PAS a ieșit la tribuna Parlamentului pentru a adresa scuze, dar se pare că totul a mers contrar planului, scrie Realitatea.MD.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 27 iunie 2024, 12:18   123
Nantoi

Nantoi a invitat o colegă din opoziție în Bucha și Irpen, să vadă fetele de 10-12 ani, violate de soldații ruși. Tot el și-a amintit de scriitorul Soljenițin și a menționat, le-a oferit colegilor sugestii pentru lectură și s-a justificat susținând că declarațiile despre prostituate i-au fost interpretate.

„Cer scuze în fața cetățenilor Republicii Moldova care nu au citit declarația mea integral și au înțeles ceva tendențios. (…) Noi, cetățenii Republicii Moldova nu vom accepta să fim turmă manipulată, intimidată. Noi, la 20 octombrie, vom face un pas decisiv spre pace, libertate. Toți la referendum”, a încheiat Nantoi.

Ulterior, deputatul BCS, Grigore Novac a venit cu replici controversate în limba rusă. Dezbaterea a încheiat-o Igor Grosu, care a cerut ca demersul comuniștilor și socialiștilor privind sancționarea lui Oazu Nantoi să fie înregistrat și examinat, conform procedurilor în vigoare. Dacă o decizie va fi aprobată, parlamentarul din fracțiunea PAS riscă să nu poată participa la câteva ședințe ale Legislativului.