Hramul orașului Chișinău în acest an va fi sărbătorit timp de două zile

Primăria Municipiului Chișinău informează că pe 13 și 14 octombrie 2024, în capitală va fi sărbătorit Hramul Orașului Chișinău.

publicat de Veronica Ciortan
luni, 7 octombrie 2024, 19:23   14
Hramul orașului

Primăria municipiului Chișinău, promite să organizeze numeroase evenimente care să reflecte bogăția și diversitatea culturală a orașului. 

Ziua de 13 octombrie este declarată Ziua Spiritului Tânăr, iar tinerii chișinăuieni se vor bucura de un spectacol gratuit cu participarea Sun Stroke Project, Misha Miller, Andro, Mira, DJ Vanotek, printre alții. 

În seara zilei de 14 octombrie, scena principală va găzdui cele mai mari orchestre ale Chișinăului conduse de dirijori iluștri :

  • Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”
  • Orchestra Fraților Advahov
  • Orchestra „Fluieraș”
  • Camerata Chișinău
  • Chisinau Jazz Orchestra
  • Dorel Burlacu Band, 

Va avea loc și un mare concert cu participarea invitatei speciace, celebra cântăreață din Letonia, Laima Vaikule, precum și a formației moldovenești de etno-folk Zdob și Zdub. Documentul scris în care Chișinăul a fost menționat pentru în premieră datează din 1436.

Ziua orașului

Zilele Ucrainei în Republica Moldova, organizate la Chișinău

Chișinăul a găzduit sâmbătă, 5 octombrie, tradiționalul Festival „Zilele Ucrainei în Moldova”, care a reunit sute de participanți - ucraineni refugiați și stabiliți în țara noastră, reprezentanți ai organizațiilor internaționale, oficiali din Republica Moldova, Ucraina și România.