Escrocii cu „ruda implicată în accident” au mai dat un tun de câteva mii de Euro. Este al doilea caz, după ce Procuratura Buiucani a „anunțat” reținerea suspecților

Escrocii care au pus pe roate schema cu „ruda implicată în accident” au mai dat ieri-seara un tun de câteva mii de Euro. Este cel de-al doilea caz înregistrat ieri, la o săptămână după ce Procuruartura mun. Chișinău, oficiul Buiucani, anunțaseră reținerea a șapte suspecți.

publicat de Vadim Ungureanu
joi, 20 aprilie 2023, 12:49   284
Escrocii cu „ruda implicată în accident” au mai dat un tun de câteva mii de Euro

Sursele PulsMedia.MD susțin că cea de a doua victimă de ieri care a căzut în capcana escrocilor, la fel ca și prima victimă locuiește pe strada Iazului, din sectorul Rîșcani al capitalei.

Este vorba despre o femeie de 72 de ani care ieri, 19 Aprilie, în jurul orei 18:05, a fost sunată de o femeie necunoscută, vorbitoare de limbă rusă, care s-a prezentat a fi anchetator.

Ultima i-a comunicat că fiica sa ar fi traversatstrada neregulamentar, în timp ce vorbea la telefon, și din cauza ei s-ar fi produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a unei șoferițe, iar pentru a evita atragerea la răspundere este necesar să transmită mijloace bănești.

Aproximativ o oră mai târziu, în jurul orei 19:20, la ușa apartamentului femeii s-a apropiatun tânăr de aproximativ 25 de ani, la fel ca și interlocutoarea de la telefon vorbitor de limbă rusă, căruia femeia i-a transmis o geantă albastră în interiorul căruia se afla un cearșaf și bani în sumă de 6000 Euro și 70000 Lei.

După plecarea acestuia, femeia a luat legătura cu fiica sa și a înțeles că a fost trasă pe sfoară de escroci.

Amintim că acum 6 zile, mai exact în data de 14 Aprilie, Procurtura Chișinău, oficiul Buiucani, în comun cu ofițerii INI și mascații BPDS „Fulger”, au reținut șapte cetățeni străini, cu vârstele cuprinse între 25 și 45 ani de ani, care ar fi implicate în 15 cazuri de acest gen.

Totodată, reamintim că săptămâna trecută, PulsMedia.MD a scris despre alte trei persoane care au devenit victime ale infractorilor care au pus pe roate noua schemă de escrocherie, apărută anul curent în R.Moldova, cu „ruda implicată în accident”.

Cel puțin 28 de cazuri au fost înregistrate în R.Moldova de la începutul anului curent, iar prejudiciile se ridică la ordinul sutelor de mii de lei.