(VIDEO) O bombă americană rămasă îngropată de la Al Doilea Război Mondial a explodat pe un aeroport din Japonia

O explozie puternică a unei bombe americane din cel de-al Doilea Război Mondial, care era îngropată, a lăsta în urmă un crater uriaș pe o pistă a aeroportului Miyazaki din Japonia. 80 de zboruri au fost anulate.

publicat de Veronica Ciortan
miercuri, 2 octombrie 2024, 19:47   18
jp

O bombă americană din cel de-al Doilea Război Mondial, care era îngropată pe un aeroport japonez, a explodat, provocând un crater uriaș pe pistă și anularea a peste 80 de zboruri, dar fără să existe victime, au declarat oficialii japonezi conform The Guardian. 

Oficialii din Ministerul Terenurilor și Transporturilor au declarat că nu se afla nicio aeronavă în apropiere când bomba a explodat miercuri pe aeroportul Miyazaki din sud-vestul Japoniei. O investigație a forțelor de autoapărare și a poliției a confirmat că explozia a fost cauzată de o bombă americană de peste 200 kg și că nu mai există niciun pericol. 

O anchetă cercetează ce a cauzat detonarea bruscă. Un videoclip înregistrat de la o școală de aviație din apropiere a arătat că explozia a transformat pista în fântână arteziană care arunca pământ. În urmă a rămas un crater care are aproximativ 7 metri în diametru și 1 metru adâncime.

 Secretarul șef al cabinetului japonez, Yoshimasa Hayashi, a declarat că peste 80 de zboruri au fost anulate pe aeroport, iar operațiunile se vor relua dimineață. Aeroportul Miyazaki a fost construit în 1943 ca fost loc de antrenament de unde au decolat piloți kamikaze în misiuni de atac sinucigaș. 

O serie de bombe neexplodate aruncate de armata americană în timpul celui de-al Doilea Război Mondial au fost dezgropate în zonă, au declarat oficialii Ministerului Apărării. Sute de tone de bombe neexplodate din acest război rămân îngropate în Japonia și uneori sunt descoperite când sunt făcute șantiere sau cu alte ocazii.

digi24.ro

Femeie decapitată de propriul său fiu

O femeie din statul americam Arizona a fost decapitată de fiul ei chiar în ziua în care împlinea 50 de ani. Familia ei îi pregătise o petrecere-surpriză, potrivit autorităților locale citate de The Indepedent.

Punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România de la Orlivka (Isaccea) a fost avariat în urma atacurilor ruse. Sunt victime

Dronele ruseşti au atacat peste noapte infrastructura portuară din regiunea Odesa din sudul Ucrainei, avariind o instalaţie de cereale şi clădiri la punctul de trecere a frontierei cu România de la Orlivka (Isaccea) şi întrerupând alimentarea cu energie electrică a mii de persoane în regiunea Sumî din nord, au declarat oficialii ucraineni, relatează Reuters.