Atac armat de tip execuție în una dintre țările considerate cele mai sigure: Trei persoane au murit

Doi bărbați și o femeie au murit după ce au fost împușcați în plină zi de atacatori neindentificați într-o zonă săracă din capitala Portugaliei, Lisabona. Atacatorii sunt căutați încă, după ce au fugit de la fața locului, relatează Reuters.

publicat de Veronica Ciortan
miercuri, 2 octombrie 2024, 19:55   125
atac

Astfel de crime sunt rare în Portugalia, care este considerată una dintre cele mai sigure țări din lume, dar crimele violente au crescut în ultima vreme.

Cele trei persoane au fost împușcate în cartierul Penha de Franca, un vechi cartier muncitoresc din Lisabona.

„Pot confirma că trei persoane au fost împușcate și ucise, iar suspecții, trei bărbați, au fugit”, a declarat o sursă din poliție pentru Reuters, adăugând că este prea devreme pentru a spune care a fost motivul crimelor.

Presa locală scrie că două dintre victime au murit din cauza rănilor la cap, sugerând că uciderea acestora seamănă cu o execuție.

Portugalia este a șaptea cea mai pașnică țară din lume, conform Global Peace Index. Dar cel mai recent raport de securitate națională spune că infracțiunile violente au crescut cu 5,6% anul trecut, de la nivelul din 2022 la 14.022 de cazuri, mai mult de o treime dintre acestea fiind în Lisabona.


hotnews.ro

Femeie decapitată de propriul său fiu

O femeie din statul americam Arizona a fost decapitată de fiul ei chiar în ziua în care împlinea 50 de ani. Familia ei îi pregătise o petrecere-surpriză, potrivit autorităților locale citate de The Indepedent.

Punctul de trecere a frontierei dintre Ucraina şi România de la Orlivka (Isaccea) a fost avariat în urma atacurilor ruse. Sunt victime

Dronele ruseşti au atacat peste noapte infrastructura portuară din regiunea Odesa din sudul Ucrainei, avariind o instalaţie de cereale şi clădiri la punctul de trecere a frontierei cu România de la Orlivka (Isaccea) şi întrerupând alimentarea cu energie electrică a mii de persoane în regiunea Sumî din nord, au declarat oficialii ucraineni, relatează Reuters.