Moldoveanca ucisă în atacul din Israel a lăsat în urmă un soț și o fiică de doar 6 ani care abia intrase la școală

O moldoveancă a decedat în urma atacului terorist din Israel. Nadia Sokolenco, în vârstă de 40 de ani, imigrase în Israel din Republica Moldova cu 18 ani în urmă. A lăsat în urmă un soţ şi o fiică de doar 6 ani. Lucra ca manager de birou la o firmă high-tech, după ce în trecut fusese stilist.

publicat de Veronica Ciortan
miercuri, 2 octombrie 2024, 20:21   478
moldoveanca
Un prieten apropiat a descris-o pentru presa locală drept „încarnarea dragostei de viaţă, a luminii şi a optimismului cosmic”.

Din declarațiile altei prietene, moldoveanca locuia în Jaffa, scrie Realitatea.MD.

„Nadia era căsătorită și are o fiică de șase ani care este în clasa întâi. Părinții ei sunt în Moldova, iar sora ei locuiește în Danemarca. Aici, în Israel era familia ei, trebuia să sărbătorim împreună că, de trei luni, s-au mutat la Jaffa și că fata a intrat la șocală. Ea a venit în vizită în Israel, s-a îndrăgostit și a decis că va rămâne aici cu orice preț, deși sunt atacuri și războaie”.

Femeia a mai povestit cum s-a întâmplat tragedia.

„Când am aflat de atac, i-am trimis un mesaj și când am văzut că nu răspunde, am vorbit cu soțul ei care mia spus că nu o poate găsi. El s-a dus să ia fiica de la prieteni, iar Nadia a mers la supermarket să cumpere produse pentru cină și a fost ucisă în drum”.

Iranul a lansat un atac masiv cu rachete în Israel. Unul dintre incidente a avut loc în Jaffa, una dintre suburbiile capitalei. Două persoane înarmate au coborât dintr-un metrou ușor și au deschis focul asupra trecătorilor. În altă parte a orașului, se pare că un localnic a fost atacat cu un cuțit și a fost rănit. Un alt incident ar fi avut loc într-o sinagogă. Ministrul de Externe de la Chișinău, Mihai Popșoi, a condamnat atacurile.

Ultimul bilanț ne spune că, în urma atacului sângeros, au decedat şapte persoane, iar alte 16 au fost rănite.

Orar nocturn pentru transportul public, din cauza meciului de joi

Troleibuzele și autobuzele de pe câteva rute din Chișinău vor circula până la ora 01:00 în noaptea de 3 spre 4 octombrie. Orarul prelungit a fost decis și anunțat de autoritățile capitalei, în legătură cu desfăşurarea meciului de fotbal între echipa moldovenească Petrocub Hâncești și cea cipriotă Pafos Paphos, pe stadionul Zimbru Chişinău.