Numărul tinerilor care au ales învățământul dual a crescut în 2024

În anul de studii 2024-2025, numărul tinerilor care au ales învățământul dual a crescut cu 46 % față de media pentru ultimii cinci ani. Anunțul a fost făcut de Ministerul Educației și Cercetării (MEC).

publicat de Veronica Ciortan
miercuri, 2 octombrie 2024, 20:02   7
id

„Colegiile și școlile profesionale au înmatriculat în anul curent un număr mai mare de elevi. Mulți dintre aceștia au optat pentru învățământul dual, o formă de învățământ în care elevii fac orele teoretice în sala de clasă, iar cele practice – la întreprindere”, transmite MEC.

Potrivit instituției, anul trecut, companiile implicate în învățământul dual au primit compensații din bugetul de stat în valoare totală de 3,5 milioane de lei pentru costurile aferente, anunță Realitatea.Md.

învățământ

Orar nocturn pentru transportul public, din cauza meciului de joi

Troleibuzele și autobuzele de pe câteva rute din Chișinău vor circula până la ora 01:00 în noaptea de 3 spre 4 octombrie. Orarul prelungit a fost decis și anunțat de autoritățile capitalei, în legătură cu desfăşurarea meciului de fotbal între echipa moldovenească Petrocub Hâncești și cea cipriotă Pafos Paphos, pe stadionul Zimbru Chişinău.