„Ordin fals!”. Autoritățile dezmint informația despre construcția unor instalații de ardere a deșeurilor

Mai multe primării și organizații neguvernamentale au primit, pe adresele electronice, un „ordin cu privire la construcția de instalații pentru incinerarea deșeurilor”. Actul nu a fost distribuit de Ministerul Mediului, avertizează autoritățile, care precizează că pretinsul ordin și informațiile ce se conțin în el sunt false.

publicat de Veronica Ciortan
miercuri, 2 octombrie 2024, 19:48   8
fals

Într-un comunicat oficial, autoritățile îndeamnă la prudență în procesul de informare. „Vă îndemnăm să verificați întotdeauna sursele de informație și să consultați canalele oficiale de comunicare ale Ministerului Mediului, pentru a obține date corecte și actualizate cu privire la activitățile și inițiativele noastre. Ministerul va continua să informeze transparent și corect publicul despre toate proiectele sale” scrie IPN.

Ministerul Mediului a mai anunțat că, în legătură cu acest caz, au fost anunțate organele de drept , pentru a investiga sursa falsurilor transmise și pentru a fi luate măsurile necesare împotriva celor care le difuzează.

Orar nocturn pentru transportul public, din cauza meciului de joi

Troleibuzele și autobuzele de pe câteva rute din Chișinău vor circula până la ora 01:00 în noaptea de 3 spre 4 octombrie. Orarul prelungit a fost decis și anunțat de autoritățile capitalei, în legătură cu desfăşurarea meciului de fotbal între echipa moldovenească Petrocub Hâncești și cea cipriotă Pafos Paphos, pe stadionul Zimbru Chişinău.