Atac cu cuțitul în Anglia: Un soldat a fost rănit grav, iar un suspect a fost arestat. Reacția lui Keir Starmer

Un bărbat a atacat marți seară, 23 iulie, cu cuțitul un soldat. Incidentul s-a petrecut în sud-estul Angliei, iar starea militarului este gravă, conform informațiilor oferite de polițiștii britanici, care au anunțat că au arestat un suspect de 24 de ani, relatează AFP, conform Agerpres.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 24 iulie 2024, 18:53   41
cuțit

Evenimentul sângeros s-a produs la Gillingham, în comitatul Kent, în jurul orei locale 18.00 (17.00 GMT). 

Soldatul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a fost înjunghiat de un bărbat chiar în vecinătatea unei cazărmi. 

Conform unor media, militarul în cauză, în vârstă de circa 40 de ani, purta uniforma atunci când a fost înjunghiat, iar oamenii legii nu au spus dacă, în această situație, atacul ar fi fost unul terorist. 

Potrivit unui comunicat al poliţiei făcut public în cursul serii de marți, „victima a fost transportată la spital, unde starea sa a fost descrisă ca gravă”. 

Polițiștii britanici au transmis că un bărbat de 24 de ani a fost arestat, el fiind suspectat de „tentativă de omor”, și că „investigaţiile sunt în desfăşurare pentru stabilirea circumstanţelor” în care s-a produs agresiunea. 

Noul premier al Marii Britanii, Keir Starmer, a reacționat miercuri, printr-o postare pe X, la acest atac. El a spus că este „șocat și consternat” de atac. 

Totodată, și ministrul Apărării, John Healey, a avut aceeași reacție. Healey se află în prezent într-un turneu în mai multe capitale pentru întrevederi cu omologii săi.  Un purtător de cuvânt al armatei britanice, care a confirmat că militarul s-a ales cu răni grave, a susținut că aceasta continuă „să lucreze în strânsă colaborare cu poliţia din Kent pentru a înţelege ce s-a întâmplat”. 

Conform unui martor citat de The Sun, individul înarmat se afla pe scuter, înainte de a se năpusti asupra soldatului și de a-i aplica mai multe lovituri de cuțit. 

Soldatul avea „răni pe tot corpul”, a declarat martorul, a cărui identitate nu a fost făcută publică. 

Presa britanică a atras atenția miercuri asupra faptului că acest atac amintește de uciderea, în luna mai a anului 2013, a tânărului Lee Rigby, care a fost înjunghiat de doi locuitori ai Londrei de origine nigeriană. 

Într-un clip video surprins după incidentul sângeros, unul dintre cei doi făptași mărturisea că a dorit să răzbune „musulmanii ucişi de soldaţi britanici”. 

sursa: adevărul.ro

SUA şi nouă ţări aliate acuză Rusia de atacuri cibernetice împotriva Ucrainei şi a NATO. Washingtonul oferă recompense de 10 milioane de dolari pentru prinderea a şase presupuşi spioni ruşi

Statele Unite şi nouă ţări aliate au acuzat oficial, joi, guvernul rus că înainte de invazia sa la scară largă din februarie 2022 a pus la cale, în 2020, atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice ucrainene şi din state membre NATO, printre multe alte ţinte, relatează POLITICO.