(VIDEO) Polițist filmat în timp ce bătea cu bestialitate un bărbat întins pe podea pe aeroportul din Manchester

Un incident revoltător s-a petrecut marți seară pe aeroportul din Manchester. Un ofițer de poliție a fost surprins în timp ce lovea cu piciorul un bărbat aflat la pământ. Poliția britanică a anunțat că polițistul în cauză a fost suspendat din funcție, conform Independent.

publicat de Vadim Ungureanu
vineri, 26 iulie 2024, 06:52   1198
police

Materialul video a dat naștere unor proteste miercuri seară în fața secției de poliție din Rochdale, unde sute de persoane s-au strâns și au scandat „Rușine să vă fie”, după ce imaginile revoltătoare cu un ofițer al Greater Manchester Police au ajuns în spațiul public.

Ministrul britanic de Interne Yvette Cooper a susținut că este „extrem de important” ca o anchetă să fie deschisă „rapid”, exprimându-și, totodată, și „profunda îngrijorare” cu privire la acest eveniment.

Remarcile acesteia au fost făcute după o întâlnire de urgență cu primarul orașului, Andy Burnham, în legătură cu incidentul, a anunțat joi prim-ministrul Sir Keir Starmer.

Într-un material video se vede cum un om al legii pulverizează spray cu piper în fața unui bărbat, în timp ce într-un alt videoclip se vede cum un polițist cu un pistol cu electroșocuri lovește un bărbat în față. Ulterior, el este surprins în timp ce îl lovea cu bestialitate cu piciorul în față, în vreme ce suspectul era întins pe podea.

Același polițist a îndreptat apoi pistolul cu electroșocuri către un alt bărbat care își ținea mâinile la ceafă.

„Greater Manchester Police a suspendat din funcție un ofițer de poliție”

În urma unei examinări aprofundate a informațiilor suplimentare care au devenit disponibile în legătură cu un incident la Aeroportul Manchester marți seara, Greater Manchester Police a suspendat din funcție un ofițer de poliție”, a transmis un purtător de cuvânt al Greater Manchester Police.

O sesizare a fost făcută acum către Biroul Independent pentru Conduita Poliției pentru o anchetă independentă completă”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Întrebat în legătură cu videoclipul în cursul unui discurs ținut în Runcorn, Cheshire, noul premier al Marii Britanii a spus: „L-am văzut și eu. Înțeleg această îngrijorare. A fost suspendat un ofițer de poliție în această dimineață, iar ministrul de Interne se întâlnește cu primarul din Greater Manchester pentru a discuta acest lucru chiar în acest moment”.

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului a declarat ulterior că cetățenii așteaptă „pe bună dreptate” standarde ridicate din partea polițiștilor, care au misiunea de a proteja comunitățile.

Măsura suspendării a fost luată după ce circa 200 de persoane s-au strâns miercuri seară pentru a-și exprima revolta față de acțiunile polițistului în cadrul unui protest care, potrivit poliției, s-a încheiat „fără incidente”.

Poliția a declarat că ofițerii au fost solicitați la Terminalul 2 al aeroportului marți, la ora 20.25, în urma unor informații privind o bătaie.

În timp ce încercau să aresteze un suspect, trei dintre ofițerii săi au fost atacați violent și trântiți la pământ. Unul dintre ofițeri a suferit o fractură la nas și cei trei au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un fost comisar șef al Poliției Metropolitane a sugerat că rasismul a jucat un „rol semnificativ” în incidentul „total îngrozitor”.

sursa: adevărul.ro

SUA şi nouă ţări aliate acuză Rusia de atacuri cibernetice împotriva Ucrainei şi a NATO. Washingtonul oferă recompense de 10 milioane de dolari pentru prinderea a şase presupuşi spioni ruşi

Statele Unite şi nouă ţări aliate au acuzat oficial, joi, guvernul rus că înainte de invazia sa la scară largă din februarie 2022 a pus la cale, în 2020, atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice ucrainene şi din state membre NATO, printre multe alte ţinte, relatează POLITICO.