Numiri la Guvern. O deputată PAS schimbă fotoliul din Parlament pe cel de la MAI

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Mariana Lucrețeanu va fi noul secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne, în locul Janei Costachi. Decizia a fost luată astăzi la ședința de Guvern.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 10 iulie 2024, 10:44   1222
Lucrețean

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, Adrian Efros, Lucrețianu și-a făcut studiile la Universitatea Politehnică din București și deține studii de masterat în dezvoltarea afacerilor și relații externe.

„În cadrul instruirilor din țările UE, a acumulat o bună practică în gestionarea proiectelor de mare anvergură și experiență managerială. La fel, deține experiență relevantă de colaborare în domeniul migrației și muncii cu oficiali instituționali, societate civilă și lideri din sectorul privat, în special în țările din Europa de Sud-Est, dar și Comunitatea Statelor Independente (CSI). Este un bun cunoscător al legislației și instrumentelor de gestionare a migrației din UE, fiind direct beneficiară, dar și în calitate de specialist”, susține Efros.

(VIDEO) Un deputat PAS „a jucat șah” ca să-l păcălească pe Putin, la Moscova

Deputatul PAS Oazu Nantoi susține că l-a păcălit pe președintele rus, Vladimir Putin, atunci când a depus garoafe la mormântul soldatului necunoscut de la Kremlin, aducând cinste sovieticilor. Momentul este amintit de socialiști în Parlament cu orice ocazie și a fost abordat într-o emisiune recentă la un post privat de televiziune, obscur și loial guvernării.

PromoLex critică ședința Parlamentului, din 18 iulie: „Transparența decizională a fost afectată în cazul a 18 proiecte de acte normative, ceea ce reprezintă 55% din numărul total de proiecte dezbătute și votate”

Ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului, din 18 iulie 2024, a fost modificată în proporție de 300%. În acest sens, Asociația Promo-LEX evidențiază că un rulaj atât de mare a proiectelor introduse pe ordinea de zi afectează atât transparența decizională, cât și nivelul de înțelegere a proiectelor examinate și votate.