Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul de hotărâre cu privire la propunerea de transmitere a unor terenuri în proprietatea statului

În vederea realizării prevederilor Strategiei naționale de gestionare a deșeurilor, cabinetul de miniștri a aprobat un proiect de hotărâre cu privire la propunerea de transmitere din proprietatea orașelor Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni, a unor terenuri în proprietatea statului. În orașul Dondușeni urmează să fie construit un depozit de deșeuri și o stație de transfer.

publicat de Anatol Chirilov
miercuri, 12 iunie 2024, 20:09   39
gestionare a deșeurilor

Prin urmare, pe suprafața terenurilor de la Edineț, Ocnița și Briceni  urmează să fie construite stațiile de transfer a deșeurilor solide, aferente Regiunii de Management a Deșeurilor nr. 8. ce acoperă raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni.

Conform Acordului de finanțare, costul general pentru crearea Infrastructurii de Management al Deșeurilor Solide (MDS) este estimat în valoare de 200 mln. Euro din care face parte nemijlocit Zona nr.8. 

Investiția este planificată pentru finanțarea proiectelor de infrastructură, care dispun de Studii de Fezabilitate finalizate și de acorduri de mediu.

(VIDEO) Un deputat PAS „a jucat șah” ca să-l păcălească pe Putin, la Moscova

Deputatul PAS Oazu Nantoi susține că l-a păcălit pe președintele rus, Vladimir Putin, atunci când a depus garoafe la mormântul soldatului necunoscut de la Kremlin, aducând cinste sovieticilor. Momentul este amintit de socialiști în Parlament cu orice ocazie și a fost abordat într-o emisiune recentă la un post privat de televiziune, obscur și loial guvernării.

PromoLex critică ședința Parlamentului, din 18 iulie: „Transparența decizională a fost afectată în cazul a 18 proiecte de acte normative, ceea ce reprezintă 55% din numărul total de proiecte dezbătute și votate”

Ordinea de zi a ședinței plenare a Parlamentului, din 18 iulie 2024, a fost modificată în proporție de 300%. În acest sens, Asociația Promo-LEX evidențiază că un rulaj atât de mare a proiectelor introduse pe ordinea de zi afectează atât transparența decizională, cât și nivelul de înțelegere a proiectelor examinate și votate.