Natalia Morari „deconspiră activitatea” SIS-ului. „Crează site-uri fake și în baza lor scriu note informative”

Candidata independentă la funcția de Președinte a R.Moldova, jurnalista Natalia Morari, a criticat dur activitatea serviciilor secrete din R.Moldova și acuză că au devenit o bâtă politică. Declarația a fost făcută de către Morari în cadrul unui interveiu pentru UNIMEDIA.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 24 iulie 2024, 12:03   562
morari

„Din ceea ce văd și ceea ce apare în public, serviciile noastre secrete, bine nu vorbesc despre tot sistemul, în sistem sunt și oameni profesioniști și buni bineînțeles, dar în mare parte sistemul s-a transformat într-o bâtă politică care se bazează pe note informative create tot de ei. Ei creează site-uri fake, îi citează pe alde Balacci, pe timpul lui Plahotniuc de exemplu, și iată în baza la asta scriu note informative că iată potrivit informațiilor, el sau ea a făcut ceva”, susține Morari.

Potrivit lui Morari, nu toți oamenii din sistem trebuie dați afară, iar ceea ce a făcut PAS-ul este o batjocoră față de tot sistemul public din R.Moldova. 

„Nu poți să-i împarți pe oameni pe cei care au lucrat cu foștii, sau cu actualii. Deci, oameii trebuie să fie selectați pe criterii profesionale”, concluzionează candidata la funcția de Președinte a R.Moldova.

Dânsa a menționat că în scurt timp, va oferi o prezentare preliminară a programului său electoral, care va conține soluții la problemele care stau în fața cetățenilor. 

Maia Sandu, la întâlnirea cu alegătorii din Ialoveni: „Pas cu pas obținem victorii care, luate împreună, înseamnă salturi uriașe în dezvoltarea țării noastre”

Locuitorii orașului Ialoveni susțin proiectul de integrare europeană și își doresc ca R. Moldova să nu rateze această șansă istorică, a declarat președintele Maia Sandu, în urma unei vizite în teritoriu. Șeful statului a precizat că aderarea statului nostru la UE este necesară pentru a asigura pacea și modernizarea localităților.