Scandal de dopaj la JO: Moldoveanca Alisa Glinka, descalificată la proba de echitație

Moldoveanca Alisa Glinka care în luna februarie a anului 2024 a reușit să se califice la Jocurile Olimpice 2024 de la Paris la proba de echitație, a fost descalificată. Potrivit eurodressage.com, sportiva a fost suspendată de FEI în urma unui test antidoping pozitiv.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 18 iunie 2024, 12:39   283
uni

Potrivit sursei, proba de dopaj a sportivei a fost prelevată în cadrul finalei Cupei Mondiale de la Riad și conținea substanțe interzise din clasa S5.

Astfel, Alisa Glinka a fost suspendată de la participarea la competițiile internaționale din 22 mai 2024.

Moldoveanca Alisa Glinka ar putea pierde ocazia de a merge la Paris dacă nu primește suspendarea, în caz contrar Federația de hipism din Moldova va putea oferi posibilitatea de a merge la Paris oricărui alt sportiv care a obținut rezultatul minim de calificare.

Tatiana Antonenco este singura care concurează la dresaj pentru Moldova pe doi cai. Aceasta nu are încă rezultatul minim de calificare. Astfel, dacă ea nu va atinge rezultatele specifice de calificare la două turnee internaționale diferite până pe 24 iunie, atunci locul de participare îi va reveni Ungariei.

Alisa Glinka este stabilită în Franța, dar continuă să reprezinte țara noastră la evenimentele sportive internaționale.

Alisa Glinka s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris la proba de echitație. Anunțul a fost făcut de Comitetul Național Olimpic și Sportiv în luna februarie 2024.

sursa: unimedia.info

Canoistul Serghei Tarnovschi, campion mondial pe distanța 500 de metri

Medalie de aur pentru Moldova. Canoistul Serghei Tarnovschi a devenit campion mondial pe distanța 500 de metri. În Uzbekistan, sportivul a înregistrat rezultatul 01:47.312, fiind urmat de proaspătul campion olimpic, cehul Martin Fuksa (01:48.405) şi românul Cătălin Chirilă (01:48.456), scrie olympic.md.

„Investiții în viitorii campioni”. A fost lansat proiectul de renovare a școlii sportive din Bălți

Sala de sport a Școlii sportive Boris Petuhov din Bălți va fi renovată cu suportul Agenției Turce de Cooperare și Coordonare (TIKA). În cadrul unei întrevederi dintre primarul municipiului, Alexandr Petkov, și Tarik Mete, coordonator al programelor TIKA în Moldova, a fost semnat un acord prin care Agenția va finanța renovarea sălii de sport, a acoperișului și instalarea unui sistem de ventilație în școala sportivă.