IGSU urmează să fie dotat cu 19 autospeciale de intervenție din partea Guvernului Japoniei

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) urmează să recepționeze 19 autospeciale de intervenție din partea Guvernului Japoniei.

publicat de Veronica Ciortan
miercuri, 2 octombrie 2024, 18:55   15
IGSU

Conducerea IGSU a avut astăzi, 2 octombrie, o întrevedere de lucru cu echipa Agenției Japoneze de Cooperare Internațională (JICA) din Tokyo, responsabilă de implementarea proiectelor de grant pentru Republica Moldova, susțin sursele realitatea.md.

„În cadrul întrunirii, au fost discutate aspecte legate de implementarea proiectului „Îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor”, care prevede fabricarea și livrarea a 19 autospeciale de intervenție pentru salvatorii și pompierii moldoveni. Oficialii au remarcat că tehnica urmează să fie adusă în țara noastră în primul trimestru al anului 2025”, se arată în comunicatul emis de instituție.

Dotarea Inspectoratului cu autospeciale noi de intervenție va contribui la reducerea timpului de răspuns la solicitările cetățenilor, dar și la consolidarea abilităților operaționale ale instituției. Proiectul este realizat în baza acordului semnat la data de 26 noiembrie 2021 între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ambasada Japoniei în Republica Moldova.

dotare

Orar nocturn pentru transportul public, din cauza meciului de joi

Troleibuzele și autobuzele de pe câteva rute din Chișinău vor circula până la ora 01:00 în noaptea de 3 spre 4 octombrie. Orarul prelungit a fost decis și anunțat de autoritățile capitalei, în legătură cu desfăşurarea meciului de fotbal între echipa moldovenească Petrocub Hâncești și cea cipriotă Pafos Paphos, pe stadionul Zimbru Chişinău, transmite IPN.