Crima de la Ceadîr-Lunga. Condamnat la pușcărie pe viață, după ce a ucis o femeie cu o deosebită cruzime pentru că l-ar fi insultat

Un bărbat de 51 de ani din Ceadîr-Lunga a fost condamnat la detenție pe viață pentru omor cu o deosebită cruzime. Inculpatul care a fost și anterior judecat pentru diverse infracțiuni și-a recunoscut vina.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 13 august 2024, 12:19   283
rezina

Potrivit procurorilor, cazul a avut loc pe 9 aprilie 2024 în orașul Ceadîr-Lunga. După ce ar fi fost insultat de o femeie privind presupusa incapacitate lui de a întreține relații sexuale, inculpatul ar fi reacționat violent. Acesta a sugrumat victima, după care  cu o deosebită cruzime, i-a cauzat mai multe leziuni. 

Astăzi Procuratura UTA Găgăuzia a anunțat prin sentința din 09 august 2024, emisă de Judecătoria Comrat, sediul Central, bărbatul de 51 de ani a fost sancționat cu cea mai aspră pedeapsă – detențiunea pe viață. Bărbatul și-a recunoscut vina în comiterea infracțiunii.

Motivul principal pentru solicitarea unei asemenea pedepse de către procuror a constituit faptul că inculpatul nu este la prima abatere de ordin penal, anterior fiind judecat și condamnat pentru mai multe infracțiuni, inclusiv omor. Totodată, acțiunile sale ilegale au fost îndreptate împotriva unei femei și au fost comise cu o deosebită cruzime. 

Sentința este cu drept de apel.

Veronica Mihailov-Moraru: despre vetting: Este mai bine să se aștepte un timp pentru a se evalua judecători care să se credibilizeze în funcțiile lor decât să se continue să se facă justiție cu judecători care sunt considerați lipsiți de integritate

Procesul de vetiting decurge într-o dinamică pozitivă, spune ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Invitată în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA, ministra a menționat că necesitatea exercițiului de vetting a fost dictată, în primul rând, de neîncrederea cetățenilor în actul justiției.