Moscova susține că alegerile din R. Moldova ar fi fost fraudate: „Rezultatul ridică multe semne de întrebare”

Alegerile din Moldova nu ar fi fost libere, iar rezultatele au arătat o creștere „greu de explicat” a voturilor în favoarea președintei Maia Sandu și a Uniunii Europene, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de Reuters. „Indicatorii pe care îi vedem astăzi, pe care îi monitorizăm, dinamica schimbărilor lor, desigur, ridică o mulțime de întrebări”, a mai adăugat Peskov.

publicat de Vadim Ungureanu
marți, 22 octombrie 2024, 12:10   80
Peskov

Rezultatele preliminare arată rezultate foarte strânse ale votului de la referendum. Ultimele date spun că 50,17% dintre alegători au votat „da” privind aderarea la Uniunea Europeană, după ce tabără „nu” a condus pe timpul nopții, transmite sursa citată.

Ceea ce vedem este, desigur, astfel de rate mecanice, greu de explicat de creștere a voturilor în favoarea lui Sandu și în favoarea acelor participanți la referendum care se pronunță în favoarea orientării spre Uniunea Europeană. Orice observator care înțelege măcar un pic esența proceselor politice poate înregistra aceste anomalii cu creșterea acestor voturi.