NEWS ALERT // Carnagiul de la Strășeni. Șoferul vinovat de accident a primit mandat de arest preventiv

Magistrații Judecătoriei Strășeni au decis plasarea tânărului în arest preventiv pentru 30 de zile, cu obligația de a-i fi acordate îngrijirile medicale necesare.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 14 august 2024, 12:34   583
accident

Potrivit Procuraturii Generale, în urma accidentului produs la 10 august 2024, în raionul Strășeni, a fost inițiată o cauză penală, pe faptul încălcării regulilor de securitate a circulației, de către persoana care conduce mijlocul de transport, care a dus la decesul mai multor persoane.

Învinuitul, în vârstă de 22 de ani, a fost reținut, iar procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni au înaintat un demers de aplicare a măsurii preventive – arestarea preventivă pe un termen de 30 de zile în privința acestuia.

Mai mult, conducătorul mijlocului de transport, care este învinuit de comiterea infracțiunii, se afla la volanul automobilului fără a deține permis de conducere, care fost ridicat provizoriu la 15 iulie 2024, urmare a demersului procurorilor de la Oficiul Botanica al Procuraturii municipiului Chișinău.

În context, tânărul este cercetat și într-o altă cauză penală, intentată la 3 iulie 2024, de către organul de urmărire penală al Inspectoratului de Poliție Botanica, pentru conducerea mijlocului de transport în stare de ebrietate cu grad avansat, faptă care a avut loc la 29 iunie, curent, pe o stradă din sectorul Botanica al capitalei.  Mai mult, învinuitul nu este la prima abatere de ordin penal, anterior acesta fiind condamnat pentru o infracțiune de furt în anul 2022 și o infracțiune de jaf în anul 2023.

Carnagiul de la Strășeni. Procuratura confirmă informațiile publicate de PulsMedia cu referire la cazierul terebilistului vinovat de accident

EXCLUSIV // Cine este șoferul teribilist, vinovat de carnagiul de la Strășeni. Anterior ar fi fost prins băut la volan pe străzile Chișinăului

EXCLUSIV // Filmul carnagiului de la Strășeni. Șoferul vinovat a scăpat cu viață, iar iubita sa de 17 ani a murit

Carnagiul de la Strășeni. Radu Jalbă, șoferul Mitsubishi-ului care s-ar face vinovat, reținut pentru 72 de ore

Veronica Mihailov-Moraru: despre vetting: Este mai bine să se aștepte un timp pentru a se evalua judecători care să se credibilizeze în funcțiile lor decât să se continue să se facă justiție cu judecători care sunt considerați lipsiți de integritate

Procesul de vetiting decurge într-o dinamică pozitivă, spune ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Invitată în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA, ministra a menționat că necesitatea exercițiului de vetting a fost dictată, în primul rând, de neîncrederea cetățenilor în actul justiției.