(FOTO// VIDEO) Carnagiul de la Strășeni. Șoferul vinovat de accident, adus în fața magistraților în scaun cu rotile

Radu Jalbă, chișinăuianul de 22 de ani, care se afla la volanul automobilului de marca Mitsubishi, vinovat de tragicul accident din weekend, la Codreanca, Strășeni, a fost adus la Judecătoria Strășeni, escortat de polițiști și în scaun cu rotile.

publicat de Vadim Ungureanu
miercuri, 14 august 2024, 10:07   1582
Puls

Dânsul a fost astăzi externat din spital și a fost adus la judecătorie într-un scaun cu rotile, fiind cu piciorul fracturat. Acesta riscă până la 10 ani de închisoare cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Procurorii urmează să ceară mandat de arest pe numele lui Jalbă pentru 30 de zile, iar dacă instanța de judecată va accepta demersul procurorilor, dânsul ar urma să fie încarcerat pentru 30 de zile la Penitenciarul Nr.16  Pruncul.

Carnagiul de la Strășeni. Șoferul vinovat de accident, adus în fața magistraților în scaun cu rotile

Sursa video: Realitatea.MD

Amintim că tragedia s-a întâmplat sâmbătă, 10 august, în jurul orei 9:20, în apropiere de localitatea Codreanca, Strășeni. Un Opel și un Mitsubishi s-au ciocnit violent, după care au luat foc. În urma impactului puternic, o adolescentă de 17 ani, o femeie de 56 de ani, au decedat, aflându-se în mașina de model Mitsubishi. Totodată s-a stins din viață și șoferul Opelului, dar și două femei de 32 și 54 de ani, la fel aflate în aceeași mașină. În rezultat, au supraviețuit doar șoferul din Mitsubishi, cel care și se face vinovat de tragicul accident, dar și cinci copii care au ajuns la spital.

Tânărul, care se afla la volanul automobilului Mitsubishi, ar fi provocat impactul tragic, după ce ar fi ieșit la depășire pe contrasens. Acesta s-ar fi deplasat din direcția Capitalei și ar fi circulat cu viteză excesivă.

Potrivit procurorilor, tânărul de 22 de ani este cercetat în două cauze penale. În una, cea legată de accidentul din 10 august, pe faptul încălcării regulilor de securitate a circulației rutiere care a dus la decesul mai multor persoane – art.264 alin. (5) din Codul penal. Pentru această crimă, legea prevede închisoare de la 6 la 10 ani cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Carnagiul de la Strășeni. Procuratura confirmă informațiile publicate de PulsMedia cu referire la cazierul terebilistului vinovat de accident

EXCLUSIV // Cine este șoferul teribilist, vinovat de carnagiul de la Strășeni. Anterior ar fi fost prins băut la volan pe străzile Chișinăului

EXCLUSIV // Filmul carnagiului de la Strășeni. Șoferul vinovat a scăpat cu viață, iar iubita sa de 17 ani a murit

Carnagiul de la Strășeni. Radu Jalbă, șoferul Mitsubishi-ului care s-ar face vinovat, reținut pentru 72 de ore

Veronica Mihailov-Moraru: despre vetting: Este mai bine să se aștepte un timp pentru a se evalua judecători care să se credibilizeze în funcțiile lor decât să se continue să se facă justiție cu judecători care sunt considerați lipsiți de integritate

Procesul de vetiting decurge într-o dinamică pozitivă, spune ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru. Invitată în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi”, de la TVR MOLDOVA, ministra a menționat că necesitatea exercițiului de vetting a fost dictată, în primul rând, de neîncrederea cetățenilor în actul justiției.